Numărul cererilor de ajutor de șomaj a crescut în mod neașteptat la cel mai înalt nivel din ultimele trei luni, sugerând că redresarea pieței muncii a frânat, pe fondul creșterii semnificative a numărului cazurilor de coronavirus și a extinderii restricțiilor epidemice.

Numărul celor intrați în șomaj a crescut la 885 de mii într-o singură săpătămână, în timp ce al celor care primeau deja ajutor de la stat a scăzut cu doar 273 de mii, ceea ce ridică la peste 5,5 milioane numărul persoanelor aflate în șomaj plătit în SUA. Pe lângă aceștia mai sunt câteva milioane, apreciază experții, care au epuizat deja perioada de indemnizație dar nu și-au găsit de lucru.

Congresmanii americani încă discută detaliile finale ale unui nou pachet de ajutor care ar extinde cu 900 de miliarde de dolari bugetul pentru plățile individuale acordate celor rămași fără loc de muncă din cauza pandemiei.

Sursă alternativă: Bloomberg

Foto: Daniel Lee/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday