Moderna este pe cale să devină a doua companie care poate produce un vaccin oficial împotriva coronavirusului, după Pfizer/BioNTech. Șeful FDA a declarat că agenția “se va mișca rapid” pentru a autoriza vaccinul, permițând companiei Moderna să înceapă transportul a milioane de doze. 

Presa internațională relatează că procesul se va finaliza în câteva zile.

Vaccinul Moderna necesită temperaturi de aproximativ -20 de grade Celsius pentru transport, similar cu un congelator normal, spre deosebire de cel produs de Pfizer, care se păstrează la -75 de grade Celsius și necesită logistică specială, fiind mult mai greu de transportat și stocat. De altfel, chiar săptămâna aceasta, autoritățile din SUA au carantinat mii de doze de vaccin în California și Alabama, din cauză că o „anomalie” a procesului de transport a răcit prea tare flacoanele. 

SUA au cumpărat 200 de milioane de doze, iar șase milioane ar putea fi gata de expediere imediat ce vaccinul va primi aprobarea oficială. SUA au înregistrat mai multe cazuri și decese Covid-19 decât orice altă țară. La începutul acestei săptămâni, numărul morților a trecut de 300.000.

Surse alternative: BBC, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday