Raportul de 17 pagini realizat de Biroul de coordonare ale agențiilor americane de informații (ODNI – Office of the US Director of National Intelligence) conchide că acestea nu reușesc să găsească un numitor comun în ceea ce privește originea SARS-CoV-2, iar în continuare nu este exclusă nici ipoteza ca virusul să fi “scăpat” din laborator, dar nici ca acesta să aibă origini naturale. 

Patru agenții (nu sunt menționate) se declară “puțin încrezătoare” că virusul provine de la un animal infectat. O altă agenție afirmă că “sunt șanse moderate” că prima infecție umană să fi fost cel mai probabil rezultatul unui accident de laborator, care a implicat experimente sau manipularea animalelor în cadrul Institutului de Virologie din Wuhan. 

În cadrul documentului se mai arată că primul contact între virus și om a avut loc “nu mai târziu de noiembrie 2019”. De altfel, un raport al Departamentului de Stat al SUA din primăvară indica faptul că trei cercetători ai Institutului de Virusologie din Wuhan au fost internați cu simptome specifice Covid încă de la începutul lui noiembrie 2019.

Raportul mai arată că oficialii chinezi nu cunoșteau existența virusului înainte de primele cazuri Covid-19 în orașul Wuhan, la sfârșitul anului 2019, dar subliniază că guvernul Chinei continuă să împiedice atât ancheta realizată la nivel global, cât și schimbul de informații pe acest subiect.

Raportul mai arată că atât oamenilor de știință, cât și serviciilor de informații, le lipsesc probe privind primele cazuri de Covid, dar și o înțelegere completă a date epidemiologice referitoare la acestea, motiv pentru care este nevoie de o aprofundare a investigațiilor de acum înainte pentru a mai putea fi emise noi ipoteze sau concluzii. 

 

Sursă: ODNI

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday