„Oamenii spun <<OK, doar lăsați-ne în pace>>, au obosit să mai audă de coronavirus. S-au săturat să-l audă pe Fauci și pe toți idioții ca el” a spus Trump într-un apel telefonic cu un membru al echipei sale de campanie.

Președintele l-a ridiculizat pe medic, numindu-l „un dezastru, un idiot”. Trump a mai spus că medicului „i-a trecut vremea”. Jurnaliștii CNN consideră această înregistrare „o nouă probă care dovedește că președintele a lăsat pe plan secund gestionarea pandemiei, fiind preocupat acum de câștigarea unui nou mandat la Casa Albă”.

Pentru ironiile adresate lui Fauci, Trump a fost aspru criticat de comunitatea medicală americană, care avertizează că șeful statului se îndepărtează de abordările raționale în privința pandemiei de coronavirus.

Un alt motiv pentru care Fauci a căzut în dizgrația lui Trump este faptul că americanii au mai multă încredere în doctor, conform sondajelor de opinie. Epidemiologul conduce Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase încă din 1984, adică din același an în care Ronald Reagan a fost reales președinte, și se bucură de o mare popularitate și credibilitate în rândul comunității medicale, dar și al americanilor.

Melania Trump și-a anulat prima apariție în campanie în ultimele luni, deoarece nu se simte bine, continuând să se recupereze după Covid-19. Ea era pregătită să se alăture mitingului președintelui Donald Trump în Pennsylvania marți seară, dar a decis să nu plece.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday