“Lucrăm pentru a îndeplinii ultimele cerințe care decurg după inaugurarea noii președinții. Gărzii i s-a solicitat să sprijine agențiile federale implicate în aplicarea legii, întâi cu șapte mii de membrii, numărul reducându-se la cinci mii până la jumătatea lunii martie” a declarat o purtătoare de cuvânt a structurii militare pentru Business Insider.

“Trupele vor gestiona problemele legate de securitate care decurg din derularea procesului de judecare a fostului președinte Trump” a spus și Chuck Schumer, liderul majorității din Senat, citat de Politico.

25 de mii de soldați ai Gărzii Naționale au fost concentrați în capitala SUA după cele întâmplate pe 6 ianuarie, când susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului, unde congresmenii certificau victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale. În urma evenimentului, Congresul a votat din nou pentru punerea sub acuzare a lui Trump, care a devenit astfel primul președinte din istorie ce va trece de două ori prin această procedură. 

Surse alternative: Business Insider, Politico.

Sursa foto: Garda Națională SUA//Twitter.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday