Recomandările emise de Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) spun, de asemenea, că persoanele vaccinate se pot întâlni cu persoane considerate cu risc scăzut de boală severă, cum ar fi cazul bunicilor vaccinați care vizitează copii și nepoți sănătoși. 

CDC continuă să recomande însă ca la nivel general persoanele ”complet imunizate” să poarte încă măști, să evite întâlnirile mari și să respecte distanțarea socială. CDC a recomandat, de asemenea, persoanelor vaccinate să se testeze dacă dezvoltă simptome care ar putea fi legate de COVID-19.

Îndrumările sunt concepute pentru a răspunde unor cereri în creștere după ce mai multe persoane vaccinate se întrebau dacă imunizarea le oferă mai multă libertate de a vizita membrii familiei, de a călători sau de a face alte activități așa cum au făcut înainte de pandemie.

Oficialii spun că o persoană este considerată ”complet imunizată” la două săptămâni după ce a primit ultima doză necesară de vaccin. Aproximativ 31 de milioane de americani – sau aproximativ 9% din populația SUA – au fost vaccinați cu un vaccin COVID-19.

Sursă: Associated Press

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday