Kayleigh McEnany, agentul de presă al instituției, a precizat că declarația președintelui „A fost un comentariu pe care l-a făcut în glumă. Președintele nu a transmis această informație”.

„Orice afirmație care sugerează că procesul de testare a fost încetinit nu are o bază reală”, a declarat McEnany, citată de agenția Reuters.

Echipa de campanie a președintelui a organizat, în weekend, un miting la Tulsa, Oklahoma, stat în care numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut considerabil, în ultimul timp. Acesta a spus pe parcursul evenimentului că testarea este „O sabie cu două tăișuri. Deja am testat 25 de milioane de americani. Când faci testări în acest ritm, e normal să găsești multe cazuri. Le-am cerut oamenilor mei să încetinească procesul de testare”.

Mesajul transmis de Trump intră în dezacord cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, care încurajează statele să facă tot mai multe teste.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday