Potrivit unui document oficial întocmit de biroul pentru management și buget al Casei Albe, citat de agenția Reuters, data de 8 decembrie este prevăzută ca termen-limită până la care milioanele de contractanți și subcontractanți trebuie să fie imunizați cu schema completă.

Conform biroului pentru management, această condiție va însemna o reducere a absenteismului de la muncă, o scădere a costului cu forța de muncă și va spori eficiența lucrătorilor.

Președintele Joe Biden a semnat încă de pe 9 septembrie un ordin executiv în acest sens, însă companiile au amânat implementarea, în așteptarea unui ghid de îndrumări. 

În urmă cu aproape două săptămâni, Casa Albă a anunțat că angajații federali (peste două milioane) vor fi nevoiți să se vaccineze anti-Covid, pentru a-și păstra locul de muncă. Armata a confirmat deja că aplică ordinul, precizând că sunt scutiți cei care invocă motive medicale și religioase întemeiate.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday