UPDATE, ora 22:00: Reprezentanții Poliției Capitoliului au susținut o declarație de presă în care au confirmat decesul unui ofițer de poliție, dar și al suspectului. Potrivit acestora, un bărbat a lovit cu mașina doi polițiști, iar când a ieșit din autovehicul era înarmat cu un cuțit, îndreptându-se spre echipele de intervenție. Acestea au deschis focul, iar suspectul a fost declarat decedat. Potrivit autorităților, incidentul nu este unul terorist, dar investigațiile continuă.

“Acesta a fost un moment extrem de dificil pentru Poliția Capitolului, după evenimentele din 6 ianuarie. Vă rog să păstrați familia noastră, a Poliției, în gândurile și rugăciunile voastre”, a declarat Yogananda Pittman, șeful instituției.

UPDATE, ora 21:50: Potrivit surselor CNN, suspectul a decedat. De asemenea, conform informațiilor lor, un ofițer de poliție a decedat, iar altul este rănit.

UPDATE, ora 21:30: CNN transmite că Biroul FBI din Washington oferă asistență Poliției Capitolului.

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată inclusiv un elicopter de intervenție care ajunge la fața locului. Martorii au relatat că o mașină s-a izbit într-o barieră din apropiere, la scurt timp după ora locală 13:00. Un suspect a fost arestat.

Astăzi nu se află în sesiune nici Senatul, nici Camera Reprezentanților. Poliția Capitoliului  anunță că doi ofițeri au fost răniți.

Un reporter al CNN relatează că a observat o persoană întinsă pe o targă, iar purtătorul de cuvânt al DC Fire a precizat că există indicii că sunt mai mulți răniți. 

https://twitter.com/disclosetv/status/1378033940745834503

Surse alternative: CNN, Business Insider, US Capitol Police

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday