Casa Albă anunța că „se opune cu tărie legislației”, iar președintele Trump a criticat în nenumărate rânduri votul prin corespondență (care este posibil să crească considerabil pe fondul pandemiei). 

Trump denunța că această metodă este „o posibilă sursă de fraudă”. Directorul serviciului poștal Louis DeJoy (care a donat peste 1,2 milioane de dolari către campania Trump) a suspendat recent măsurile de reducere a costurilor în cadrul companiei, lucru care a încetinit livrările în ultimele săptămâni.

257 oficiali au votat pentru, în timp ce 150 au votat împotrivă, iar legea a fost trimisă la Senat, cameră controlată de republicani. Liderul Senatului, Mitch McConnell, a declarat că acest proiect „nu va trece sub nicio formă”. Proiectul prevede, între altele, ca directorul serviciului, Louis DeJoy să nu poată lua măsuri care să împiedice livrările până după luna ianuarie. Financial Times notează că directorul a negat toate acuzațiile și a spus că nu încearcă să pună în pericol votul din noiembrie.

Democrații îl acuză pe Trump că a încercat să descurajeze votarea prin poștă pentru a obține un avantaj electoral față de Joe Biden.

Înainte de vot, Trump cerea ca acest proiect să nu fie votat, spunând că se irosesc bani:

 

Surse: Reuters, Financial Times

Sursă foto: Ethan Hoover/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday