Ziua a început cu anunțul scăderii economiei americane cu aproape 30%în trimestrul doi, cea mai mare scădere de când Departamentul Comerţului a început publicarea datelor, în 1947, în condițiile în care activitatea economică a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus. 

Apoi, Într-o postare pe Twitter, Președintele Donald Trump a sugerat că vrea amânarea alegerilor prezidențiale, pe motiv că ar fi fost deja fraudate voturile trimise prin poștă. 

„A influențat piața, cu siguranță. Nu numai că avem incertitudine cu privire la cine câștigă, cred că avem incertitudine cu privire la acest proces”, a declarat Priya Misra, strateg șef la TD Securities din New York.

Astfel, bursa americană a scăzut, toți cei trei indici fiind pe roșu. Dow Jones  a scăzut cu 527,37 puncte, respectiv 1,99%, S&P 500 a scăzut cu 51,63 puncte (1,58%), iar Nasdaq a scăzut cu 115,47 puncte (1,10%).

Dolarul a scăzut în raport cu euro care a crescut cu 0,13%, până la 1.1805 dolari.

Cotațiile petrolului au scăzut pe fondul îngrijorării creșterii numărului de cazuri de coronavirus la nivel mondial care ar pune în pericol o recuperare a cererii de combustibil. Petrolul brut american a scăzut cu 2,2% la 40,36 dolari pe baril, iar Brent a fost cotat la 42,91 dolari, în scădere cu 1,92%.

Aurul a scăzut cu 0,6%, până la 1.959,63 USD pe uncie.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday