Democrații au o majoritate fragilă în Camera Reprezentanților dar votul pentru reconfirmarea bugetului Apărării a fost covârșitor – 322 pentru (din care 109 de la republicani) și doar 87 împotrivă. Dacă și Senatul SUA va reconfirma bugetul, legea va intra în vigoare în ciuda respingerii prin veto exercitat deja de președintele Donal Trump.

Context. Deși alocă un buget de 740 de miliarde de dolari forțelor armate ale SUA, legea nu este importantă doar pentru Statele Unite, căci ea prevede printre altele și demararea unei investiții de peste 100 de milioane de dolari pentru baza aeriană de la Câmpia Turzii, din România, sau modificarea ordinului de relocare masivă a trupelor americane din Germania, dat de Donald Trump pe final de mandat. Totuși acesta și-a exercitat dreptul de veto din cu totul alte motive – legea păstrează protecția companiilor de social media (Facebook, Twitter, etc) împotriva proceselor prin care ar putea fi trase la răspundere pentru conținutul postat de utilizatori. Printr-un ordin executiv din primăvara trecută, președintele Trump le obligase pe acestea fie să nu mai interfereze nicicum cu postările utilizatorilor, fie să răspundă civil pentru conținutul acestora.

În același timp, Legea Apărării (în SUA ea este votată anual, fără întrerupere din 1961) include o creștere a salariilor pentru soldații americani.

Proiectul de lege trecuse anterior de ambele camere ale Congresului, cu voturile a peste două treimi dintre congresmeni.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday