Avocatul său, Jennifer Robinson, a declarat sub jurământ, în fața unei instanțe britanice, că în 2017 a avut loc o întâlnire între Assange, Dana Rohrabacher, fost membru republican al Camerei Reprezentanților, și un alt oficial american, în cadrul căreia aceștia i-au propus o formă de grațiere. Întâlnirea a avut loc în Ambasade Ecuadorului de la Londra, a precizat aceasta.

„Propunerea făcută de congresmanul Dana Rohrabacher a fost ca domnul Assange să dezvăluie numele sursei datelor publicate în 2016, în schimbul unei forme de grațiere, care ar aduce beneficii politice președintelui Trump și ar preveni acuzarea și extrădarea în SUA”.

Robinson a mai precizat că „aceștia au declarat că Donald Trump era la curent și aprobase întâlnirea cu Assange pentru a discuta o propunere”, urmând ca la întoarcere în Washington DC să aibă o întâlnire cu președintele pentru a discuta problema.

În prezent, Julian Assange, în vârstă de 49 de ani, născut în Australia, încearcă să evite o extrădare în Statele Unite, unde este acuzat de conspirație în vederea accesări ilegale a computerelor guvernamentale și de încălcarea unei legi privind spionajul. Autoritățile americane au înaintat nu mai puțin de 17 capete de acuzare împotriva co-fondatorului Wikileaks.

Julian Assange a fost arestat anul trecut la Londra, după ce își petrecuse ultimii șapte ani ca azilant politic în ambasada Ecuadorului.

În campania electorală din 2016, site-ul WikiLeaks a publicat o serie de emailuri preluate din serverele Comitetului Național al Partidului Democrat din SUA pentru discreditarea candidatei Hillary Clinton. Serviciile secrete americane suspectează că Rusia a sustras datele pentru influențarea rezultatului scrutinului.

Rusia a negat amestecul în alegerile din 2016, iar Donald Trump a negat faptul că a avut legături cu Moscova.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday