,,În cazul în care cumpără sistemul, Turcia ar fi, de asemenea, supusă sancțiunilor în baza unui proiect de lege pe care președintele Donald Trump a semnat legea în vara trecută”, a afirmat Wess Mitchell, secretar de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și euroasiatice, potrivit Reuters.

,,De asemenea, am fost foarte clar că, în general, o achiziție a S-400 va afecta în mod inevitabil perspectivele cooperării armate și industriale turcești cu Statele Unite”, a mai adăugat el.

Reuters notează și că autorităţile turce au arestat sau au destituit zeci de mii de persoane, în principal militari, jurnalişti, magistraţi şi profesori universitari, sub acuzaţia de implicare în tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 sau de susţinere acordată mişcării clericului Fethullah Gülen. Disidentul turc aflat în SUA a negat orice implicare în complotul militar. Pe fondul acestor evenimente s-au dezvoltat tensiuni în relaţiile dintre Ankara şi Washington.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday