La scurt timp după ce Donald Trump a acuzat că peste 2,7 milioane de voturi pentru el “au fost șterse”, un grup de experți federali și locali, care lucrează cu agenția responsabilă de securizarea procesului de votare au declarat că alegerile prezidențiale din 2020 au fost cele mai sigure din istoria națiunii. „Nu există dovezi că au fost șterse, pierdute sau schimbate voturile”, se arată într-o declarație a Agenției pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură.

New York Times scrie că această declarație, venind direct de la una dintre agențiile administrației lui Donald Trump, îl izolează și mai mult pe președinte în afirmațiile sale legate de „frauda pe scară largă care l-a costat alegerile”.

Oficialii au declarat că votul s-a desfășurat fără probleme la nivel națională, fără rapoarte de fraudă sistemică în niciun stat, fără semne de interferență străină în infrastructura de vot și fără erori hardware sau software, cu excepția celor episodice care au loc la orice alegeri. 

Joi dimineață, Donald Trump distribuia pe Twitter un raport al One America News Network, un canal media de extremă dreapta, care îi susținea afirmațiile și care arăta că mașinile de numărare a buletinelor de vot fabricate de Dominion Voting Systems au șters sistematic 2,7 milioane de voturi. 

Baza revendicării lui Trump a fost o eroare făcută într-o zonă din Michigan, care inițial a contabilizat greșit un total de voturi în favoarea lui Biden. Potrivit informațiilor, a fost de fapt o eroare umană, rapid detectată și corectată. Software-ul Dominion a fost utilizat doar în două din cele cinci zone care au experimentat astfel de probleme în ziua alegerilor, în Michigan și Georgia. În fiecare caz, a existat o explicație detaliată a ceea ce s-a întâmplat, iar în niciunul dintre cazuri software-ul nu a afectat numărul de voturi, mai arată New York Times.

Sursă alternativă: New York Times

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday