Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, a declarat că o persoană care s-a întors din Africa de Sud pe 22 noiembrie a fost testată pozitiv pentru Covid-19 pe 29 noiembrie. Persoana respectivă este complet vaccinată și prezintăsimptome ușoare, care se ameliorează în acest moment, potrivit lui Fauci.

Departamentele de Sănătate Publică din California și San Francisco și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au confirmat prin secvențierea genetică efectuată la Universitatea din California din San Francisco că este vorba despre varianta Omicron.

Organizația Mondială a Sănătății a desemnat Omicron drept “variantă îngrijorătoare”, care implică un risc “foarte mare” la nivel global.

Varianta a fost identificată pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud și de atunci a fost detectată în mai multe țări. Oamenii de știință lucrează pentru a determina cât de transmisibilă este, care sunt riscurile pentru sănătate și cât de eficiente sunt vaccinurile actuale împotriva ei. Până la noi date, Statele Unite au restricționat călătoriile din Africa de Sud și din alte șapte țări.

Momentan, varianta Delta a coronavirusului rămâne dominantă la nivel global, potrivit autorităților.

Sursa: CNN

Sursa foto: Dragoscondrea | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday