Conform Institutului John Hopkins, Statele Unite au înregistrat vineri peste 125 de mii de cazuri de coronavirus. Este pentru a treia zi la rând când numărul cazurilor depășește pragul de sută de mii. În același timp, 1.137 de persoane au murit din Covid-19. În plus, peste 54 de mii de americani sunt internați în spitale, dintre care aproape 11 mii la terapie intensivă.

Oficialii din întreaga țară avertizează că spitalele ar putea ajunge în curând la capacitatea maximă. Mai multe spitalizări și persoane la terapie intensivă ar putea duce, de asemenea, la o creștere a deceselor, avertizează aceștia.

Deși numărul morților nu a ajuns la nivelul atins în primăvară, vineri a fost a patra zi consecutiv în care s-au înregistrat peste 1.000 de decese, ceea ce nu s-a mai întâmplat din luna august.

De la începutul pandemiei, peste 230 de mii de persoane au murit și peste 8,7 milioane au fost confirmate pozitiv, în cea mai afectată țară din lume.

Pandemia a fost unul dintre principalele subiecte ale disputei electorale dintre Donald Trump și Joe Biden în timpul campaniei prezidențiale, ale cărei rezultate sunt încă așteptate.

Sursa: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday