Miercuri au decedat cu coronavirus 3.054 de persoane, pe teritoriul Statelor Unite, iar numărul cazurilor noi a ajuns la 211.027, într-o singură zi. Acest bilanț depășește recordul precedent de decese înregistrat pe 7 mai, de 2.769 de decese.

Experții în sănătate publică avertizează că pe perioada sărbătorilor Statele Unite ar putea continua să aibă zilnic un bilanț zilnic al deceselor de peste trei mii. Dr. Scott Gottlieb, fostul comisar al FDA spunea săptămâna trecută: “Vom vedea în mod constant, probabil, 2.000 de decese pe zi și pe măsură ce ne îndreptăm spre luna ianuarie vom vedea peste 3.000 de decese pe zi, din păcate, iar bilanțul poate ajunge la aproape 4.000 de decese pe zi”.

Amintim că președintele ales, Joe Biden, spunea că va cere americanilor din toată țara să poarte masca de protecție timp de 100 de zile, după ce va depune jurământul pe 20 ianuarie. 

Sursă: Washington Post

Foto: Tai’s Captures/Unsplash

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday