SUA au depășit 103 mii de noi cazuri zilnice de coronavirus miercuri, a doua zi după alegerile prezidențiale și parlamentare.

Numărul infectărilor a crescut constant în ultima perioadă, doborând record după record, cu o medie zilnică de 86 de mii în ultimele șapte zile. Potrivit datelor centralizate de Universitatea John Hopkins, numărul zilnic de infectări este acum dublu decât era în urmă cu două luni.

Până în prezent, aproape 9,5 milioane de americani au contractat COVID-19, iar 233.650 și-au pierdut viața, iar experții avertizează că cel mai mortal val al pandemiei încă urmează să vină.

Potrivit Business Insider, un raport primit recent de Casa Albă avertiza că  fără „acțiuni mult mai agresive”, se va ajunge la 100 de mii de cazuri pe zi, iar Dr. Anthony Fauci, care conduce lupta împotriva epidemiei în SUA a cerut măsuri stricte pentru reducerea răspândirii virusului, pentru a evita “un sezon de iarnă catastrofal, în privința infecțiilor și deceselor record”.

Sursă alternativă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday