După ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA a aprobat în totalitate administrarea vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech luna trecută, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat tuturor ofițerilor armatei americane în serviciu să se vaccineze. 

Astfel, armata SUA menționează că a început demersul de vaccinare a personalului militar încă din luna august, conform precizărilor șefului Pentagonului. Totuși, transmite că soldații pot redacta o cerere de exceptare de la vaccinare pe motive medicale, religioase sau administrative. Cu toate acestea, comandanții, ofițerii cu funcții de conducere, sergenții și sergenții majori care refuză să se inoculeze și care nu prezintă o cerere validă de excludere de la vaccinare vor fi suspendați și chiar eliberați din funcție. 

Soldații care refuză vaccinul vor fi mai întâi supuși unui consult organizat de centrul de comandă al departamentului din care fac parte, iar cei care refuză în continuare să se vaccineze, în urma acestor verificări, vor putea suferi pedepse administrative sau non-judiciare, care ar putea duce la suspendări din funcții, sau chiar pierderea în totalitate a statutului de militar”, a precizat Armata SUA într-un comunicat. 

Armata americană se așteaptă acum ca toate unitățile sale active să fie complet vaccinate până la 15 decembrie 2021, iar personalul de rezervă și cei din Garda Națională să obțină statutul de inoculare cu schemă completă până pe 30 iunie 2022.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday