China s-a declarat  șocată, după ce SUA a anunțat noile tarife, accentuând războiul comercial dintre cele două țări.Statele Unite ale Americii au enumerat o listă de produse importante din China  enumerate în valoare de 200 miliarde dolari și intenționează să le taxeze din septembrie, arată BBC. 

Anunțul vine la doar câteva zile după ce SUA și China și-au impus reciproc tarife vamale pentru importuri de peste 34 miliarde dolari.

Beijingul a descris ultima amenințare a Washingtonului drept total inacceptabilă, spunând că afectează nu doar interesele Chinei, ci și ale lumii întregi.Purtătorul de cuvânt al ministerului de Comerț al Chinei a spus că guvernul va trebui să ia măsuri, ca răspuns la taxele impuse de SUA.

Lista anunțată de SUA cuprinde mai mult de 6.000 de articole, inclusiv produse alimentare, minerale și bunuri de consum, cum ar fi genți de mână.

Piețele bursiere din Asia au scăzut brusc miercuri,  pe fondul intensificării tensiunilor comerciale dintre cei doi giganți economici.

Casa Albă declară că tarifele reprezintă un răspuns la practicile comerciale neloiale ale Chinei, despre care spune că ar încuraja transferul de proprietate intelectuală.

Reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, a declarat că nu ar exista nicio justificare” pentru eventualele represalii din partea Chinei.

    „Ca și în trecut, Statele Unite sunt dispuse să se angajeze în eforturi care ar putea duce la rezolvarea preocupărilor noastre legate de practicile comerciale inechitabile ale Chinei și de deschiderea pieței chineze  pentru bunurile și serviciile americane”, a spus el.  „Între timp, vom rămâne vigilenți în apărarea capacității lucrătorilor și a întreprinderilor noastre de a concura pe o bază echitabilă și reciprocă., a adăugat Lighthizer.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday