Statele Unite au avertizat miercuri că iau în serios posibilitatea de a sancționa companiile occidentale care participă la proiectul conductei de gaze Nord Stream 2, prin care Germania se conectează direct la resursele Rusiei, conform Reuters. 

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a declarat că “Moscova folosește acest proiect pentru a diviza Europa”.

“Firmele care colaborează la proiectul sectorului de conducte pentru exportul energiei din Rusia se angajează într-o activitate care implică riscul de sancțiuni”, a declarat oficialul către Reuters.

“Credem că prin această conducta este subminată securitatea energetică și stabilitatea generală a Europei. Furnizează Rusiei un alt instrument pentru constrângerea politică a țărilor europene, în special a Ucrainei. Rusia înțelege că acest proiect dezbină Europa și folosește acest lucru în avantajul său.”

Avertismentul SUA vizează cinci firme occidentale care au investit în Nord Stream 2: Wintershall și Uniper (Germania) OMV (Austria), Shell (Regatul Unit și Olanda) și Engie (Franța). 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday