Noul sistem este testat la două magazine fizice din Seattle (statul Washington), care sunt dotate cu un scanner ce înregistrează o imagine a palmei unei persoane. Pentru a plăti, clientul trebuie doar să își treacă palma pe deasupra scannerului. Tehnologia presupune doar asocierea cardului bancar cu palma, iar Amazon susține că nu colectează datele personale, ci le criptează într-un cloud.

Amazon mai precizează că se află în discuții și cu alte lanțuri de magazine pentru a le vinde tehnologia și anunță că ea poate fi folosită și ca metodă de acces în anumite locații, cum ar fi stadioanele sau la locul de muncă, în locul cardurilor de acces.

Dr. Basel Halak, de la Universitatea din Southampton, explică: „Metoda aceasta de recunoaștere a palmei este bazată pe scanarea modului în care sunt dispuse venele sub piele. Modelul diferă atât de la om la om, dar și de la un deget la altul”.

Dr. Halek arată că metoda este mai bună decât identificarea facială, spre exemplu, pentru că modelul de dispunere al vaselor de sânge nu se schimbă de-a lungul vieții, precum caracteristicile fizice.

Comparabilă cu scanarea amprentelor, tehnologia se dovedește la fel de sigură, dar este mai practică, pentru că nu mai presupune atingerea unei suprafețe, iar procesul durează mai puțin.

Sursa: BBC 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday