Biroul Federal de Investigații (FBI), Agenția Națională de Securitate (NSA) și Agenția pentru Securitate Cibernetică și Securitatea Infrastructurii (CISA) au observat încă din luna ianuarie 2020 semne pregătitoare ale unor viitoare atacuri. 

Aceste intruziuni continue le-au permis atacatorilor să obțină informații sensibile, neclasificate, precum și tehnologia proprie a companiilor cu legături în securitatea națională”, se arată în comunicatul agențiilor, potrivit Reuters. 

Agențiile de Securitate din SUA și-au îndemnat toate companiile care lucrează cu instituțiile publice americane să aplice contramăsurile recomandate, indiferent dacă există sau nu dovezi care să ateste riscul unui atac cibernetic. Avertismentul vine pe fondul tensiunilor în creștere dintre SUA și Rusia, și în contextul temerilor cu privire la o posibilă invazie a Ucrainei. 

Informațiile obținute de atacatori oferă o perspectivă semnificativă asupra dezvoltării și implementării platformelor de armament ale SUA, asupra specificațiilor vehiculelor și planurilor pentru infrastructura de comunicații și tehnologia informației”, au mai transmis cele trei instituții. 

Marți și miercuri mai multe siteuri ale unor ministere și bănci din Ucraina au fost afectate de un puternic atac cibernetic. Ulterior, guvernul de la Kiev a atribuit atacul Moscovei. Ucraina a mai învinuit Rusia în trecut pentru acțiuni similare. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday