Descoperirile inspectorilor Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA la fabrica de producție Lilly, făcute anul trecut, dar care nu au fost dezvăluite anterior, ar putea complica posibilitatea ca medicamentul cu anticorpi să fie autorizat de urgență, așa cum a cerut Donald Trump.

Inspectorii care au controlat fabrica Lilly din New Jersey în noiembrie, au constatat că datele privind diferite procese de fabricaţie au fost şterse și nu au fost auditate în mod corespunzător. „Incidentele șterse și pista de audit aferentă nu au fost revizuite de către echipa care se ocupă de controlul calității”, au scris inspectorii, conform unui document obținut de Reuters. 

Ulterior acestui control, Agenția Medicamentului din SUA a catalogat aceste probleme drept “dintre cele mai grave posibile”, adică pot avea un impact major asupra sănătății publice. Foarte puține firme din SUA primesc un asemenea calificativ din partea autorităților. Compania a confirmat concluziile acestui control, dar nu a oferit detalii despre ce a determinat un control din partea autorităților.

Dezvăluirea făcută de Reuters este considerată a fi motivul pentru care, ieri, compania Eli Lilly a anunțat că întrerupe testele pentru tratamentul cu anticorpi împotriva Covid -19, pentru care ceruse autorizarea de urgență în aceeași zi în care Președintele Donald Trump a primit un tratament similar de la Regeneron. 

Trump, care spune că medicamentul Regeneron a accelerat recuperarea sa, a cerut ca ambele tratamente să devină disponibile gratuit, în regim de urgență. Experții consideră că președintele a făcut această solicitare și pentru a arăta electoratului că a fost descoperit un tratament pentru coronavirus 100% eficient, chiar înaintea alegerilor.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Instagram Eli Lilly

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday