Vaccinul anti-Covid produs de Pfizer și BioNTech este primul care a primit acest tip de aprobare completă din partea FDA, obținând astfel toate cerințele normative.

Cu toate acestea, noua încadrare nu schimbă modul de utilizare a vaccinului, dar experții din domeniul sanitar spun că acest demers va ajuta la accelerarea campaniei de vaccinare din țară, deoarece i-ar putea convinge să se vaccineze pe cei care au ezitat până acum.

Există o barieră psihologică în cazul unor persoane, care le împiedică să se vaccineze deoarece serurile nu au fost aprobate complet. Sperăm că, odată cu aprobarea completă a vaccinurilor, multă lume va decide acum să se imunizeze”, a precizat Monica Gandhi, profesor de epidemiologie la Universitatea San Francisco din California.

Pentru unii, o asemenea aprobare a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizați. Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA, a declarat unul dintre comisarii FDA.

Conform presei americane, decizia FDA ar putea deschide calea pentru vaccinarea obligatorie, în condițiile în care numeroase companii așteptau omologarea înainte de a le cere angajaţilor să se imunizeze.

În ceea ce privește universitățile și întreprinderile care au luat în considerare introducerea vaccinării obligatorii în strategia lor, pentru a crea un mediu de învățare/lucru mai sigur, cred că decizia Agenției Medicamentului îi va convinge să meargă mai departe cu acest demers, a declarat Vivek Murthy, cel care ocupă funcția de Chirurg General al SUA. 

Agenția Medicamentului din SUA a aprobat utilizarea în regim de urgență a vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech la mijlocul lunii decembrie 2020, pentru persoanele cu vârste de peste 16 ani. În luna mai 2021, autoritatea de reglementare a autorizat vaccinul și în rândul copiilor de peste 12 ani. 

Conform CNN, din totalul de 170 milioane persoane vaccinate anti-Covid în SUA, peste 92 milioane au ales Pfizer/BioNTech. 

Surse alternative: CNN, New York Times, NBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday