Jurații au considerat că adolescentul s-a aflat într-o situație de legitimă apărare când a deschis focul asupra celor trei protestatari, în ciuda faptului că procurorii au încercat să demonstreze că Rittenhouse căuta scandal în noaptea respectivă, când a ajuns la protestul din Kenosha cu o armă semiautomată de tip AR-15 și o trusă medicală. Băiatul s-a apărat atunci spunând că a decis să se ducă la protest înarmat cu intenția de a apăra proprietățile private ale oamenilor de protestatarii violenți, iar acțiunile sale au fost numai pentru autoapărare.

O înregistrare publicată la vremea respectivă pe rețelele de socializare și retransmisă de televiziunile americane arăta scena în care Kyle Rittenhouse era încolțit de protestatarii violenți și a deschis focul asupra acestora.

Cei 12 jurați au dezbătut cazul adolescentului timp de trei zile, după un proces care a durat mai mult de un an de zile.

Protestele cu caracter violent au izbucnit în Wisconsin la câteva zile după ce poliția a împușcat un bărbat de culoare, Jacob Blake, care a rămas ulterior paralizat, eveniment ce a avut loc, la rândul lui, la câteva luni de la moartea lui George Floyd.

Publicațiile americane spun acum că autoritățile se tem ca decizia juraților să nu provoace un alt rând de proteste violente.

Surse alternative: Deutsche Welle, Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday