Universitățile Harvard și MIT au dat în judecată administrația Trump la începutul lunii, în urma proiectului privind interzicerea vizelor pentru studenți dacă se continuă cu școala online, și au acuzat presiuni pentru a deschide unitățile în ciuda pandemiei.

În toamnă, Harvard va avea aproape toate cursurile online, în timp ce MIT se va baza pe un model hibrid. În timpul procesului, cele două universități au afirmat că Guvernul nu ia în considerare prejudiciul adus studenților prin directiva propusă.

Universitățile au remarcat, de asemenea, impactul asupra întreprinderilor, arătând rolul pe care îl joacă studenții străini în inovația americană și asupra produsului intern brut din SUA, citând „pierderea a zeci de miliarde de dolari cu care studenții internaționali contribuie la PIB-ul american în fiecare an”.

Harvard și MIT au recunoscut că unii studenți ar putea, teoretic, să ia parte la cursuri online din țările lor de origine, dar nu fără dificultăți majore. Între provocările enunțate sunt și diferențele de fus orar, conexiunea la internet și chiar conflictele armate în unele dintre țările din care studenții provin.

Surse: Reuters, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday