Casa Albă anunță că va legaliza un nivel maxim de nicotină din țigări, cu scopul de a facilita renunțarea la tutun și de a ajuta tinerii să nu se apuce de fumat. Regula va intra în vigoare de anul viitor și va fi aplicabilă doar țigărilor vândute în SUA.

După ce Casa Alba va prezenta propunerea, Agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) va trebui să elaboreze și să publice un regulament care probabil va fi atacat în justiție de marile companii din industrie. Întreg procesul este așteptat să dureze câțiva ani sau poate fi chiar stopat de o viitoare admnistrație.

Nicotina este o substanță care dă o puternică dependență. FDA a finanțat un studiu publicat în 2018 care a constatat că ”țigările cu nicotină redusă comparativ cu țigările standard au redus expunerea și dependența la nicotină, precum și numărul de țigări fumate”.

Un alt studiu finanțat de FDA a constatat că, dacă o politică de reducere a nicotinei ar fi adoptată în 2020, aceasta ar putea face ca mai mult de 33 de milioane de oameni să nu devină fumători, fapt ce ar putea preveni mai mult de 8 milioane de decese cauzate de fumat până în 2100. Industria tutunului respinge aceste studii și spune că incidența acestor decese ar fi cauzată de faptul că oamenii ar fuma mai mult.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday