Echipele de medici militari vor fi trimise în statele New York, New Jersey, Ohio, Rhode Island, Michigan, pe Coasta de Est, dar și în New Mexico, potrivit unui oficial de la Casa Albă citat de Reuters. Washington Post scrie că anunțul va fi reluat de președintele Biden, într-o conferință în care va mai vorbi despre răspunsul guvernului la valul Omicron.

The Post amintește că de la sfârșitul lunii noiembrie, guvernul a trimis peste 800 de militari și membri ai personalului de urgență în 24 de state și teritorii. Dintre aceștia, 350 sunt medici și asistenți.

Numărul cetățenilor americani bolnavi de Covid și care necesită spitalizare a depășit vârful din iarna trecută, în condițiile în care peste 132 de mii de americani au nevoie săptămânal de spitalizare, după infectarea cu Covid. Potrivit epidemiologilor, avansul este cauzat de valul Omicron, care a copleșit sistemul sanitar și a epuizat personalul medical.

Surse: The Washington Post, Reuters.

Sursa foto: Nataša Ivančev | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday