Departamentul pentru Agricultură a anunțat că vor fi luate măsuri pentru a preveni incendiile și pagubele care ar putea urma, pe o suprafață de 20 de milioane de hectare din 11 state vestice: Nu putem opri incendiile, dar putem să încercăm să prevenim catastrofele provocate de acestea.

Planul include, între altele, tăierea copacilor morțiși arderea controlată a vegetației uscate, astfel încât să rămână o pădure mai rezistentă și mai sănătoasă”. Statele vizate sunt California, Oregon, Arizona, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, New Mexico, Dakota de Sud, Utah și Washington.

Seceta și căldura extremă, agravate de încălzirea globală, au făcut ca pădurile să se usuce și să fie predispuse să ia foc. În ultimul deceniu, numărul incendiilor a fost constant, dar s-a schimbat amploarea acestora. În 2021, California s-a confruntat cu cele mai mari deflagrații, iar Colorado cu cele mai devastatoare.

Planul este unul costisitor, dar este doar parțial finanțat. O purtătoare de cuvânt a Departamentului pentru Agricultură a declarat că departamentul va cheltui 655 de milioane de dolari în fiecare an pentru gestionarea pădurilor în primii cinci ani ai planului. Acești bani s-ar adăuga la 262 de milioane de dolari pe care Serviciul Forestier american l-a alocat pentru aceleași sarcini.

Noii bani vor veni din proiectul de lege de infrastructură de o mie de miliarde de dolari care a fost semnat în noiembrie, potrivit Departamentului. Guvernul a cheltuit aproximativ 1,9 miliarde de dolari pe an pentru stingerea incendiilor din 2016 până în 2020.

Surse alternative: New York Times, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday