Printre măsurile anunțate de administrația Biden se regăsesc și o serie de măsuri noi – un plan pentru lansarea unor centre de vaccinare pentru familii, unde toți membrii familiei se pot vaccina în același timp cu prima doză sau doza booster -, dar și reglementări ale actualelor măsuri, precum un proiect al președintelui Joe Biden de a îndemna companiile private să introducă vaccinarea și testarea obligatorie a angajaților. 

Pachetul de măsuri vine într-o perioadă dificilă pentru SUA, când țara se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri zilnice de infectare și de decese Covid, cauzate de varianta Delta, dar și pe fondul temerilor cu privire la tulpina Omicron. Oficialii de la Casa Albă au declarat că măsurile ce urmează a fi adoptate vor permite școlilor și întreprinderilor să-și continuie activitatea, protejând în același timp populația de o variantă a coronavirusului încărcată de mutații și care nu este încă pe deplin înțeleasă. 

Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane al SUA va lansa o nouă campanie de promovare a campaniei de vaccinare, prin care va încuraja toți adulții americani să se inoculeze cât mai curând posibil, dacă acest lucru le este permis din punct de vedere medical. Guvernul va colabora de asemenea cu AARP (Asociația Americană a persoanelor în vârstă) pentru a organiza curse speciale pentru bătrâni către centrele de vaccinare. 

Departamentul va notifica, de asemenea, aproximativ 63 de milioane de persoane asigurate medical în programul Medicare, oferindu-le informații cu privire la modul de administrare al dozei booster. 

Un alt aspect important al planului președintelui Biden se referă la trusele de testare Covid la domiciliu. Prevede decontarea acestora pentru toți americanii asigurați medical. Oficialii spun însă că testele cumpărate până la intrarea în vigoare a planului nu vor fi decontate. 

Începând de săptămâna viitoare, călătorii internaționali care sosesc în SUA vor fi nevoiți să se testeze anti-Covid cu o zi înainte de îmbarcare, indiferent de naționalitate sau statutul de vaccinare. De asemenea, legea prin care masca de protecție este obligatorie în avioane, transportul în comun, trenuri sau aeroporturi și stații de autobuz va fi prelungită până la mijlocul lunii martie, iar amenda minimă pentru nerespectarea acestei măsuri va fi dublată, la 500 de dolari. 

Joe Biden este așteptat să lanseze oficial planul complet la Institutul Național de Sănătate astăzi, un discurs care reprezintă introducerea unui efort mai amplu de a-i asigura pe americani că guvernul poate controla virusul, indiferent de cât de periculoasă se dovedește a fi varianta Omicron, scrie The Washington Post. 

Sursa: The Washington Post

Sursa foto: AnyaivanovaDreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday