Informația a fost preluată și distribuită către public și de către Comitetul român de Vaccinarea anti-Covid (CNCAV). Prin persoane vulnerabile, se înțelege acea categorie cu imunosupresie severă care au un răspuns mai redus la vaccinare, cum ar fi bolnavii de cancer și HIV sau cei care au suferit un transplant.

După recomandarea Administrației americane pentru Medicamente (FDA), urmează o ședință a comitetului de experți ai Centrului pentru Combaterea Bolilor (CDC) pentru a dezbate recomandările clinice suplimentare cu privire la categoria de bolnavi eligibilă pentru doza a treia, citează Comitetul român de Vaccinare.

Potrivit datelor CDC, doar 2,7% din populația SUA s-ar încadra în această categorie, număr care reprezintă însă 44% din cazurile de Covid severe rezultate în urma contactului cu o persoană vaccinată, dar purtătoare a virusului.

Potrivit CNVAC, care citează hotărârile autorităților americane, persoanele din afara grupei vulnerabile și imunizate deja cu două doze de Pfizer sau Moderna nu au nevoie de o doză suplimentară.

Și Agenția Europeană a Medicamentului evaluează în această perioadă datele medicale pe baza cărora urmează sau nu să emită o recomandare pentru administrarea unei a treia doze anumitor categorii din populația UE. Jumătate din populația Europei a primit cel puțin o doză de ser anti-Covid până la 9 august, iar 42% din totalul populației a primit schema completă.

Sursă alternativă: CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday