Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat sâmbătă în cadrul Consiliului de Securitate al ONU că “este normal ca Rusia și China să-l susțină pe președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, deoarece au investit miliarde de dolari în buzunarul acestuia”, conform unor stenograme publicate de ONU și Departamentul de Stat american. 

Suntem aici pentru că Maduro a făcut ca oamenii obișnuiți, care odinioară trăiau în prosperitate, să caute în gunoaie pentru a găsi ceva de mâncare. Aproape toată populația este în această situație.

Unele țări anunță în mod public că îl susțin pe președinte Maduro. China, Rusia, Siria și Iran sunt doar patru dintre ele. În dimineața aceasta am încercat să găsim o modalitate prin care acest consiliu să vorbească într-o singură voce în sprijinul poporului venezuelean și al idealurilor democratice printr-o declarație prezidențială asupra acestui consiliu, dar colegii noștri ruși și chinezi au refuzat să voteze această mișcare.

Ne așteptam ca două țări, în care democrația este absentă, să-l apere pe Maduro în timp ce se află în strâmtoare.

China și Federația Rusă susțin un regim eșuat pentru că trebuie să-și recupereze și ele miliardele de dolari investite în buzunarul prietenului venezuelean. Dar nimeni nu l-a susținut pe domnul Maduro mai mult decât guvernul din Cuba, care îi asigură securitatea. Cuba a făcut lucrurile mult mai rele. Statele Unite și partenerii săi sunt adevărați prieteni ai poporului venezuelean.

Sperăm ca întreaga comunitate internațională să sprijine poporul din Venezuela și guvernul de tranziție condus de Juan Guaido”, a declarat Mike Pompeo. 

Reamintim că joi, liderul opoziției din Venezuela s-a autoproclamat președinte al țării, în contextul protestelor violente împotriva președintelui Nicolas Maduro. Imediat, Trump a anunțat că îl susține pe Juan Guaido în funcție.

Germania, Franţa şi Spania amenință că îl vor recunoaște pe liderul opoziţiei Juan Guaido ca fiind președintele țării, dacă Nicolas Maduro nu convoacă alegeri anticipate în cel mult opt zile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday