Instructorii au descoperit ”nereguli” în momentul în care corectau lucrările de la testele de calcul (analiză matematică).

72 dintre cadeții implicați au finalizat primul an de studiu, iar unul a terminat anul doi. Dintre aceștia, 55 au recunoscut că au trișat la testul care a avut loc în luna mai. Au fost trimiși într-un program de reabilitare, timp de șase luni, și se vor afla sub observații în timpul în care vor mai fi studenți la West Point.

Oficialii instituției spun că a fost încălcat astfel Codul de Onoare al Cadeților West Point.

”Sistemul de onoare funcționează așa cum a fost proiectat. Am decis să ne păstrăm toate standardele academice, chiar dacă este pandemie de coronavirus. Așa ceva nu s-ar fi întâmplat dacă examenul era dat normal, într-o sală de clasă”, a declarat locotenentul general Darryl Williams, superintendentul academiei.

Associated Press notează că este cel mai mare incident de fraudare a examenelor de la West Point, în ultimii 44 de ani. În 1976, 153 de cadeți au fost exmatriculați pentru că au trișat la un examen de inginerie electrică.

Codul de onoare al academiei este gravat pe un monument memorial din incinta academiei. West Point se află la circa 100 de kilometri de New York City și este academia unde au absolvit personalități din armata SUA, între care generalii Ulysses Grant și Robert Lee, marcanți pentru Războiul Civil, sau Douglas MacArthur și Dwight Eisenhower, din Al Doilea Război Mondial.

Surse alternative: BBC, CNN, USAToday.

Foto: Unsplash/Goh Rhy Yan

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday