PC-urile au înregistrat cel mai bun trimestru din ultimii șase ani, arată un studiu efectuat de Gartner și IDC. Transferurile globale au totalizat peste 62 de milioane de unități, în al doilea trimestru al anului 2018. S-a înregistrat o creștere de 1,4% față de perioada similară a anului trecut.

   „Acesta este primul trimestru al creșterii globale a transporturilor PC de la începutul anului primul trimestru al anului 2012.”, conform studiului. 

Analiștii au declarat că în toate regiunile a existat o creștere, în comparație cu anul trecut. Totuși, acest factor nu este suficient pentru a declara recuperarea industriei PC-urilor, spun ei.

În spațiul de consum, structura fundamentală a pieței, datorată schimbărilor în comportamentul utilizatorilor de PC-uri, rămâne și continuă să influențeze creșterea pieței. Consumatorii folosesc smartphone-urile lor pentru sarcini zilnice, cum ar fi verificarea social media, calendare, cumpărături, ceea ce reduce nevoia unui PC de consum.”, arată studiul.

Ritmul PC-ului în segmentul de afaceri va încetini în doi ani

Companiile cu cele mai bune vânzări sunt HP, Lenovo și Dell.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday