Publicat în The New England Medical Journal, considerată cea mai prestigioasă revistă medicală din lume, studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Texas și arată că vaccinul Pfizer a avut un răspuns în fața tulpinii braziliene echivalent cu cel pe care l-a avut când a fost testat pentru varianta de anul trecut a SARS-CoV-2, înainte de apariția mutațiilor.

Sângele prelevat de la persoane vaccinate a reușit să neutralizeze virusuri cărora cercetătorii le-au atașat în laborator aceleași mutații ale tulpinii P.1 descoperită pentru prima dată în Brazilia.

Aceiași cercetători din Texas au descoperit recent, tot în cadrul unor teste de laborator, că vaccinul Pfizer pare să ofere o imunitate adecvată împotriva variantelor britanică și sud-africană a coronavirusului.

Toate aceste rezultatele urmează să fie evaluate și de alți cercetători, iar confirmarea eficienței vaccinului Pfizer împotriva noilor tulpini trebuie să vină și de la testele clinice efectuate pe oameni.

Studiul a fost publicat în aceeași zi în care au fost confirmate și primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană în România.

Sursă:  The New England Medical Journal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday