Aproape un sfert dintre persoanele infectate cu coronavirus sunt asimptomatice, susține Institutul de Sănătate Publică din Franța, citat de BFMTV. Totodată cercetătorii francezi au observat, în urma analizării mai multor studii și articole publicate în 28 de reviste științifice, că jumătate din infectările cu Covid-19 are loc înainte de apariția simptomelor la pacientul care transmite boala.

Specialiștii de la Institutul de Sănătate Publică din Franța au început analiza prin a face distincția între persoanele asimptomatice și cele care nu prezentau încă simptome și au efectuat studiul pornind de la două întrebări: Care este ponderea asimptomaticilor? Ce știm despre transmiterea SARS-CoV-2 în faza pre-simptomatică?

Astfel, au ajuns la concluzia că 24,3% dintre persoanele infectate nu prezintă simptome.  “Cu alte cuvinte, unul din patru infectați nu va avea niciodată simptome. Este foarte posibil, în plus, ca nici măcar să nu știe că a fost infectat”, remarcă Stéphane Le Vu, epidemiolog la Sănătatea Publică.

Specialiștii au observat de asemenea că ponderea transmiterilor în faza presimptomatică este în jur de 50%, luând în calcul intervalul de timp dintre manifestarea simptomelor după intrarea în contact cu o persoană confirmată (aproximativ 3 – 4 zile) și perioada de incubație  (5 zile în medie între momentul infectării și apariția simptomelor)

“Într-un context de epidemie generalizată, în care izolarea cazurilor și urmărirea contactelor sunt mai puțin intense, ponderea transmiterilor presimptomatice este cu siguranță mai importantă”, au concluzionat cercetătorii francezi.

O cercetare similară făcută de Oficiul de Statistică din Marea Britanie, dar făcută pe un eșantion mult mai redus, a conchis că 78% dintre cei care și-au făcut testul de COVID nu aveau simptome în ziua testului, dar o parte dintre ele au avut simptome mai târziu.

Sursa: BFMTV

Foto: AFP.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday