Dispozitivele de acest fel care există deja au un consum de energie mare, fiind astfel limitate de accesul la o sursă continuă de curent electric sau la baterii destul de puternice.

Noua metodă de producție implică depunerea unui strat de Indiu (un metal moale) peste un strat care conține molibden (un mineral). Stratul de molibden este cel care este sensibil la lumină, în timp ce stratul de indiu furnizează electroni suplimentari. Această combinație duce la o scădere de o sută de ori a consumului de energie și a tensiunii de alimentare necesare pentru detecția luminii, chiar mai mic decât consumul echivalentelor biologice, mai exact decât un ochi normal.

O trăsătură importantă a acestor dispozitive biomimetice nu este doar capabilitatea lor de a detecta lumina, ci și acea de a învăța să recunoască anumite tipare și forme. Proprietățile dispozitivului se schimbă în funcție de stimulii la care este expus, într-un mod asemănător cu sinapsele neuronilor umani.

Cercetătorii au produs și un ochi artificial experimental folosind 25 de asemenea dispozitive, pe care l-au folosit apoi pentru a recunoaște litere. Este nevoie de mai multă muncă de cercetare pentru dezvoltarea unor asemenea dispozitive cu funcții apropiate de ale ochiului uman, dar noua tehnologie dezvoltată va permite un consum mult mai scăzut de curent în acest sens.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday