Măștile obișnuite de protecție blochează, în medie, 50% dintre particulele de coronavirus. Dublate de o membrană din nanofibre, gradul de protecție crește până la 90, chiar 99%, susține o echipă de cercetare formată din studenți de la Colegiul de Inginerie din Provo (statul american Utah).

Membranele sunt produse în urma unui proces de „electrospinning”, care presupune dizolvarea unui polimer (plastic) într-o soluție, apoi „picurarea” substanței rezultate printr-un ac, cu ajutorul impulsurilor electrice, până la obținerea membranei. Produsul final va avea o fibră foarte mică ce păstrează o sarcină electrică statică, care atrage și reține particulele de virus.

Dezvoltatorii susțin că nu este îngreunată suplimentar capacitatea de a respira. De asemenea, permit circulație mai bună a aerului și a căldurii: „E de șase ori mai ușor să respiri cu o astfel de mască decât cu una N95, chirurgicală”.

Echipa urmează să ofere producătorilor rezultatele obținute.

Sursa: ScitechDaily

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday