Potrivit studiului MedLife, “după 6 luni de la rapel (vaccinul Pfizer), răspunsul imun post vaccin rămâne puternic, eficiența vaccinului fiind în continuare la un nivel ridicat”.

Principalele concluzii ale studiului:

  • La 6 luni de la vaccin, 82% dintre respondenți au păstrat un titru de anticorpi neutralizanți de până la 19 ori mai mare față de pragul de referință de 80 AU/ml.
  • La 6 luni de la rapel, doar 3 persoane din 676 au ajuns la un rezultat negativ în ceea ce privește nivelul anticorpilor.
  • În cazul pacienților care s-au vaccinat și au trecut prin boală, cantitatea medie de anticorpi neutralizanți rămâne mai ridicată față de persoanele vaccinate care nu au trecut anterior prin infecție.
  • Doar 4% dintre persoanele vaccinate care au trecut și prin boală au înregistrat un nivel de anticorpi scăzut la 6 luni de la administrarea celei de-a doua doză.
  • Valul 4, determinat de noua tulpină Delta, poate fi temperat prin creșterea ratei de vaccinare și prin respectarea măsurilor de siguranță și de distanțare.

Concluziile au la bază un eșantion de 769 de persoane pentru etapa II (3 luni) și 676 de persoane pentru etapa III (6 luni), cu vârste cuprinse între 20 și 70 ani, alese în mod aleatoriu din rândul personalului medical și auxiliar al companiei MedLife, din toate regiunile țării.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday