La un an după debutul pandemiei, un studiu realizat pe 54.000 de persoane de Public Health England și King’s College din Londra a constatat că doar 52% au recunoscut principalele simptome ale Covid-19, precum tusea, febra și pierderea gustului sau a mirosului.

Cu astfel de rate scăzute de recunoaștere a simptomelor, de testare și autoizolare, eficacitatea formei actuale a sistemului de testare și monitorizare din Marea Britanie este extrem de limitată“, precizează autorii studiului. Procentul nu s-a îmbunătățit de-a lungul timpului, în ciuda numeroaselor campanii de informare desfășurate de autorități.

Cele mai frecvente motive invocate pentru încălcarea regulilor de izolare sunt mersul la magazin sau la locul de muncă, alte nevoi medicale decât COVID-19 sau îngrijirea persoanelor în vârstă sau bolnave.

Cei mai susceptibili de a nu respecta regulile sunt bărbații, tinerii, persoanele cu venituri mici, oamenii din clasa muncitoare și lucrătorii din domeniile esențiale. Autoritățile s-au arătat îngrijorate de rezultatele studiului și au recomandat campanii de informare țintite către aceste grupuri.

Surse alternative: BMJ, SkyNews

Foto: Dreamstime/Elnur

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday