Descoperirile preliminare ale oamenilor de știință de la Public Health England (UK) au arătat că reinfectarea persoanelor care au avut boala COVID-19 este rară. Între 18 iunie și 24 noiembrie oamenii de știință au detectat 44 de persoane potențial reinfectate, din 6.614 participanți testați pozitiv pentru anticorpi. Acest lucru reprezintă o rată de protecție mare, de 83%, a celor care au avut anteerior boala.

“Știm acum că majoritatea celor care au avut virusul și au dezvoltat anticorpi sunt protejați de reinfecție, dar acest lucru nu este total și nu știm însă cât durează această protecție. Asta înseamnă că dacă ai avut deja boala este foarte puțin probabil să dezvolți o formă severă, la reinfectare”, a comentat pentru Reuters Susan Hopkins, consilier medical principal la PHE și coautor al studiului. Dar cercetătorii au avertizat că o persoană cu imunitate poate prelua virusul în nas și în gât de la alte persoane și îl poate transmite mai departe, chiar dacă nu este afectată de acesta.

Cercetătorii intenționează să continue evaluarea participanților pentru a vedea dacă această imunitate naturală ar putea dura mai mult de cinci luni. “Prin urmare, este crucial ca toată lumea să respecte regulile și să rămână acasă, chiar dacă au avut anterior COVID-19”, au transmis cercetătorii. 

Studiul nu s-a axat deocamdată și pe răspunsul la vaccinuri, această parte fiind analizată potrivit cercetătorilor în decursul acestui an.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Alexei_Hulsov//Pixabay

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday