Cercetarea s-a desfășurat pe un eșantion format din 2.268 de copii; două treimi dintre aceștia au primit o schemă formată din două doze de ser anti-Covid, cu o concentrație de trei ori mai mică decât în cazul formulei administrate adulților, iar ceilalți (din grupul de control) au primit placebo. Cele mai frecvente efecte secundare după inoculare au fost durerea locală, oboseala sau cefaleea.

După desfășurarea testelor, s-au mai infectat cu Covid 19 persoane, dintre care numai trei fiind vaccinate. Toți pacienții au dezvoltat forme ușoare; dacă minorii din grupul vaccinat au resimțit până la patru simptome, jumătate din grupul placebo au resimțit mai multe, iar majoritatea au avut febră.

Concluziile au fost trimise pentru publicare unui jurnal medical, în aceeași zi în care Administrația americană pentru Medicamente (FDA) a început ultima etapă de revizuire a dosarului în baza căruia Pfizer cere autorizarea serului pentru respectiva categorie de vârstă. Compania farmaceutică a depus solicitarea pe 7 octombrie, iar FDA este așteptată să dea un răspuns pe 26 octombrie.

Surse alternative: Business Insider, Reuters.

Sursa foto: Yana Tatevosian | Dreamstime.com.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday