Exercițiile fizice efectuate timp de 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână, sunt necesare pentru că îmbunătățesc respirația, arată studiul realizat de mai mulți cercetători din lume și coordonat de Universitatea din Glasgow.

Activitățile recomandate includ mersul pe jos, alergarea, ciclismul și exercițiile de întărire musculară. De asemenea, activitatea fizică face vaccinurile cu până la 40% mai eficiente.

Liderul proiectului, profesor de dinamica comportamentului în sănătate, Sebastien Chastin, a declarat: Am constatat că exercițiile fizice regulate măresc imunitatea la boli infecțioase cu 31% și cresc numărul de celule din organism aflate în prima linie de apărare”.

Grupul de studiu a inclus imunologi și epidemiologi de renume mondial, care au analizat sistematic, la scară completă, aproape 17 mii de studii epidemiologice din toată lumea, publicate în perioada ianuarie 1980 – aprilie 2020.

Surse alternative: SpringerLink, Sky News
Foto: Dreamstime/Warrengoldswain

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday