Europa va rata un obiectiv climatic cheie pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cu excepția cazului în care va accelera ritmul măsurilor de tranziție energetică, arată un studiu Enel, cea mai mare companie de utilități din Europa, potrivit Reuters.

În ritmul actual, UE va atinge obiectivul său pentru 2030 de reducere cu 55% (față de nivelul din 1990) a gazelor cu efect de seră în 2051. În iulie, Bruxelles-ul a dezvăluit o serie de măsuri ambițioase, menite să repună Uniunea Europeană pe drumul către atingerea acestei ținte, dar studiul arată că ar mai fi necesare investiții de 3,6 mii de miliarde de euro, la nivelul întregului bloc comunitar, ceea ce ar aduce și o creștere a PIB-ului UE cu 8 mii de miliarde de euro.

Dar studiul Enel avertizează că și în această situație tot este nevoie de o implementare mai rapidă a măsurilor. “Este necesar să accelerăm implementarea unui sistem de guvernanță adecvat la nivelul provocării și capabil să transpună intențiile în acțiuni concrete”, a spus directorul executiv al Enel, Francesco Starace, care a precizat că Europa va atinge cota de 40% energie regenerabilă din consumul final abia în 2043. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday