Potrivit unui studiu eJobs, oferta de locuri de muncă începe să ajungă la nivelul primelor luni din 2020 și perspectivele companiilor pentru 2021 sunt optimiste. Angajatorii români au scos în piață peste 20.000 de noi oferte de angajare în doar trei săptămâni (lucrătoare), numărul de joburi apropiindu-se astfel de cel înregistrat în luna ianuarie a anului trecut, înainte de pandemia de coronavirus.

Cele mai multe locuri de muncă au fost în vânzări – peste 4.300 – postate în luna ianuarie. Prestări servicii a fost al doilea cel mai activ domeniu, din acest punct de vedere, fiind urmat de IT / Telecom, call-center / BPO, industria alimentară, producție și construcții.

“Vedem domenii care luni la rând au stat în așteptare și care acum recuperează, cum este cazul HoReCa, unde au reînceput să se caute oameni, odată cu decizia redeschiderii restaurantelor, chiar dacă încă suntem destul de departe de nivelul din 2020. În plus, dacă anul trecut vorbeam despre angajări masive doar în câteva industrii, care au crescut tocmai pe fondului contextului de criză, acum au reluat angajările și celelalte sectoare. Telecomul sau bankingul sunt două exemple în acest sens”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Peste jumătate din joburile noi se adresează candidaților din București și din Ilfov. Următoarele orașe, în ordinea numărului de opțiuni deschise în fața candidaților, sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Ploiești, Iași și Constanța. Aproape 127.000 de persoane și-au căutat un loc de muncă prin intermediul platformei în luna ianuarie. Comparativ, pentru aceeași perioadă a anului trecut, au aplicat 106.000 de persoane.

Sursă: comunicat eJobs

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday