Cercetători de la Universitatea Maryland din Baltimore au analizat temperatura, umiditatea și latitudinea pentru a estima răspândirea potențială și sezonieră a coronavirusului. Studiul a examinat datele climatice din 50 de orașe din întreaga lume, cu diferite grade de afectare a populației: opt orașe cu o răspândire substanțială a COVID-19, printre care Wuhan, Tokyo, Milano, Paris, Seattle și Madrid, au fost comparate cu alte 42 de orașe care nu au fost afectate sau nu au avut o răspândire substanțială în rândul comunității. Datele au fost colectate din ianuarie până la 10 martie 2020.

Distribuția focarelor comunitare substanțiale de COVID-19 de-a lungul măsurărilor de latitudine, temperatură și umiditate a fost în concordanță cu comportamentul unui virus respirator sezonier.

Folosind modelarea vremii, poate fi posibilă estimarea regiunilor cu cel mai mare risc de răspândire substanțială a COVID-19 în următoarele săptămâni și luni, ceea ce permite o concentrare a eforturilor de sănătate publică privind supravegherea și retenția virusului.

Articolul integral poate fi consultat aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday