România este a doua țară din lume, după Japonia, din punctul de vedere al dificultății angajatorilor în ocuparea posturilor vacante. 81% dintre angajatori se confruntă cu astfel de probleme.

Motivele principale pentru care numărul de candidați e insuficient sunt lipsa solicitanților, lipsa de experientă, lipsa de competențe profesionale specifice, faptul că solicitanții se așteaptă la un salariu mai mare decât cel oferit.

Pentru al șaselea an consecutiv, pentru pozițiile de meserii calificate este cel mai greu de recrutat personal, la nivel global. Respectiv, în topul acestor meserii ar fi meseriașii și inginerii ( ingineri chimiști, ingineri civili și ingineri mecanici) șoferii, îndeosebi șoferi de camioane, curierat, mașini-unelte și transport în comun. Urmează reprezentații de vânzări și personalul IT, mai ales experții în securitate cibernetică, administratorii de rețea și personalul de suport tehnic. 

Studiul aici. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday