„Nimeni nu preferă filmele pe marele ecran mai mult decât noi. Totuși, trăim o perioadă fără precedent, care necesită să fim creativi și să găsim soluții. Suntem conștienți că pe tot parcursul anului viitor, cinematografele vor funcționa la capacitate scăzută”, a declarat Ann Sarnoff, directoarea Warner Bros.

Acțiunile lanțurilor de cinematografe din SUA s-au prăbușit în urma acestei declarații.

Filmele vor fi disponibile pe platforma de streaming HBO Max timp de o lună, după care va urma o perioadă în care vor putea fi vizionate doar în cinematografe, pentru a le ajuta, totuși, și pe acestea. Printre peliculele vizate de această decizie se numără inclusiv Matrix 4, Wonder Woman, Dune, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat sau The Suicide Squad. 

Numeroase filme au avut nevoie să fie amânate în 2020, iar analiștii cred că Warner Bros. se asigură astfel că audiența și încasările vor fi solide anul viitor cu ajutorul platformelor de streaming. De exemplu, filmul Tenet, lansat în cinematografe anul acesta, a avut încasări mult sub așteptări.

Deși măsura vizează pentru moment doar anul 2021 și se aplică doar în SUA, experții cred că va schimba complet modul în care sunt lansate filmele, iar producătorii vor fi presați să țină și mai mult cont de serviciile de vizionare online a filmelor atunci când își vor lansa peliculele. 

Surse alternative: Reuters, BusinessInsider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday